Ik leer leren

‘Het zit er wel in bij mijn kind, maar het komt er niet uit.’ (ouder)

‘Pfff… wat veel! Waar en hoe moet ik beginnen?’ (brugklasser)

‘Ik vind het spannend om naar het voortgezet te gaan!’ (leerling gr 8)

‘Op de basisschool leek het allemaal vanzelf te gaan, nu loopt mijn kind vast op het leren.’ (ouder)

‘Ik kan het maar niet onthouden, hoe kan dat toch?’ (tweedejaars)

‘Mijn puber is helemaal niet gemotiveerd!’ (ouder)

Herkenbaar?

Ik leer leren is een erkende training voor tieners om slim voor te bereiden op het voortgezet onderwijs, voor tieners die moeite hebben met leren (leren), onzeker zijn of vastgelopen zijn. In de training wordt gekeken welke leervoorkeur de bovenhand heeft, geoefend met leerstrategieën, plan- en motivatietrucs en gecoacht op een growth mindset.


Individuele coaching of (huiswerk)begeleiding

Als coach help ik  kinderen en jongeren  op een laagdrempelige manier  die niet lekker in hun vel zitten en waarbij het (leren) even niet goed gaat. Kinderen en jongeren kunnen  last hebben van onzekerheid, boze buien, pestgedrag, verdrietig of angstig zijn. De cijfers kunnen laag zijn of het lijkt dat al het leren maar geen zin heeft. Samen met het kind / de jongeren en de ouders kijk ik dan wat nog geleerd moet worden, en maken we een stappenplan hoe het daar kan komen.

Tevens is het mogelijk om een individuele sessie plannen of huiswerkbegeleiding af te spreken.


Activiteiten

Een creatieve activiteit gericht op kwaliteiten, een meidenmiddag waar je jezelf mag zijn, Schatgraven naar talenten of stil staan bij de naderende overgang naar het voortgezet onderwijs. In de loop van de tijd worden eenmalige activiteiten en workshops aangeboden.


Mindset training

-volgt-