Mindset training

Je kind kan moeilijk met kritiek omgaan.

Je kind vindt het lastig om met feedback om te gaan.

Merk je dat je kind van zichzelf geen fouten mag maken?

Je kind vindt nieuwe dingen of taken lastig en geeft snel op.

Vind je kind iets niet snel goed genoeg?

Mindset is een creatieve training voor kinderen om een vaste mindset om te zetten in een groeimindset. Kinderen krijgen met de training inzicht in hun talenten en kwaliteiten, ze zien uitdagingen als kans om beter en sterker te worden, ze verbeteren hun doorzettingsvermogen en leren open staan voor feedback.

Kinderen kunnen denken dat ze geen fouten mogen magen en dat iets in één keer goed moet zijn. Ze vinden zichzelf heel slim, maar gaan geen nieuwe dingen aan om geen fouten te maken. Of ze vinden zichzelf juist niet slim of goed, zijn onzeker en gaan uitdagingen uit de weg om niet te falen. Voor deze kinderen is het belangrijk dat ze gaan geloven in hun eigen ontwikkelingsmogelijkheden en gaan zien dat ze stap voor stap beter en sterker worden.

In de mindset training oefenen kinderen op een creatieve en praktische manier om een vaste mindset om te zetten in een groeimindset. Mindset staat voor overtuigingen die we hebben over onze intelligentie, vaardigheden en kwaliteiten. Kinderen met een vaste mindset geloven dat hun persoonlijke eigenschappen vaststaan en dat hun kwaliteiten onveranderlijk zijn. Daarentegen geloven kinderen met een groeimindset  dat ze zichzelf steeds kunnen blijven verbeteren en ontwikkelen. Zij zijn bewust van hun talenten en zien dit als startpunt om te groeien door hard werken en ervaring opdoen. Groeimindset is een vaardigheid, die je steeds opnieuw toepast als iets lastig voor je is, oftewel: wanneer je iets aan het leren bent! 

"Hoe word jij een échte doorzetter?"

Het werkboek mindset is ontwikkeld door Het TalentenLab en Platform Mindset. 

Hoe werkt het en voor wie is de training?

Voor kinderen van 7 - 12 jaar (basisschool) wordt de mindsettraining gegeven met behulp van het werkboek Growie en Fixie. De training bestaat uit 7 lessen van 45 minuten.

Voor tieners van 11 - 15 jaar (voortgezet onderwijs) wordt de mindset training gegeven met behulp van het werkboek LEF. De training bestaat uit 8 lessen van 45 minuten.

De trainingen worden gegeven in groepjes van 4 tot 8. Een individueel traject is ook mogelijk. In dat geval kunnen we bijna altijd direct starten. Bij een individueel traject worden de tarieven van een coachingsgesprek per contactmoment gehanteerd plus de kosten van het werkboek.

Aanmelden kan altijd. We overleggen dan of er meerdere aanmeldingen zijn en wanneer dit gepland kan worden of dat een individueel meer passend is.

Training Mindset Data
Growie en Fixie volgt
LEF volgt

Wat komt aan bod in de training?

Werkboek Mindset

Werkboek LEF

Les 1: Hoe denk jij? 
Je kind ontdekt hoe hij denkt over intelligentie en kwaliteiten. Informatie over mindset en kennismaken met (Fixie met zijn) vaste mindset en (Growie met zijn) groeimindset.

Les 2: Makkie! / Lef
Je kind verkent zijn comfortzone. "Dit kan ik al en hierin voel ik me veilig en op mijn gemak!" Van daaruit wordt gezocht naar de learningzone.

Les 3: Uitdagingen
Het aangaan van uitdagingen staat centraal. De vaste mindset (Fixie) vermijdt ze het liefst, terwijl de groei mindset (Growie) uitdagingen gebruikt om te groeien en te ontwikkelen.

Les 4: Fouten maken en leren
Fouten maken mag en horen erbij om tot leren te komen. Informatie over het brein en leren.

Les 5: Doorzettingsvermogen (en strategieën)
Aan de hand van (strategieën van) de groei mindset (Growie) ontdekt je kind dat hard werken onderdeel is van het leerproces. Informatie over de relatie van succes en daar moeite voor doen.

Les 6: Denken als Growie / Breinologie
Je kent leert denken vanuit een groeimindset. Steeds een beetje beter worden is het uitgangspunt.

Les 7a: Winner or Loser (alléén in de training LEF voor tieners)

Les 7b: De Growie-truc / Groeitaal
De laatste les gaat over: eigen doelen, zelfvertrouwen en de invloed van je gedachten op je gevoel en gedrag. De Growie-truc wordt geleerd!