Leven is leren. De meeste ontwikkelingen zijn er opeens, zonder dat we het door hebben. Soms heeft leren een positieve zet nodig of een gezond portie (zelf)inzicht. Als leercoach kan ik daarbij ondersteunen.
Begeleiden en coachen zit in mijn genen. Sinds 2002 werk ik in het mbo. Hier kan ik jonge, enthousiaste mensen mijn ervaring en kennis overbrengen, maar bovenal coachen bij het vormen van hun professionele identiteit (Ruijters, 2018). Naast dat kwalificeren voor een beroep ontzettend belangrijk is, sta ik vooral voor het leren omgaan met anderen, met waar we in onze maatschappij mee te maken hebben en de vorming van wie je bent (Biesta, 2015).

Hoe belangrijk is het dat iemand bewust is van wie hij eigenlijk is als persoon? Ik heb ontdekt dat inzicht krijgen in je eigen kwaliteiten en motieven helpt om jezelf open te stellen, om samen te werken en om tot leren te komen.

Elk kind heeft een eigen manier van leren en leren gaat niet altijd vanzelf. Sommige kinderen vragen (te) veel van zichzelf, stellen hoge eisen, kunnen moeilijk met teleurstelling of fouten omgaan, laten minder zien dan ze zouden kunnen, raken minder gemotiveerd of ontwikkelen faalangst.

Mijn missie is dat ieder kind van zichzelf (in)ziet wat zijn talenten zijn, waar hij goed in is, wat goed gaat en wat helpend is in denken en doen.

Hierin liggen de geheimen en de hulpbronnen om het leren
(meer) plezierig en tot een succes te maken.

Ondernemend, creatief en eigenwijs ben ik in 2020 gestart als leercoach. 

Sinds het voorjaar van 2017 ben ik gecertificeerd kindercoach, ‘ik leer leren’ trainer en mindsettrainer. 

Werkervaring, opleidingen en cursussen in een notendop:

  • Sinds 2002 docent en sinds 2019  docent onderzoeker in het mbo
  • HBO Verpleegkunde – Tweedegraads lerarenopleiding – Master of Education, Learning and Innovation
  • Opleiding kinder- en pubercoaching / Opleidingscentrum Tea Adema
  • Ik leer leren trainer / Opleidingscentrum Tea Adema
  • Mindset trainer / @PlatformMindset

Wil je meer weten?

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.